Para

Para is een langgerekt district in oost-westrichting, circa 30 tot 100 kilometer uit de kust gelegen en met een oppervlakte van 5393 km² bijna 2 x de provincie Antwerpen. Het grootste deel van de oppervlakte bestaat uit regenwoud en moeras. Het centrale gedeelte van het district dat ook het meest noordelijk is gelegen, start iets ten zuiden van Paramaribo en het district Wanica. Dit gedeelte is het dichtst bewoond en vormt het best toegankelijke gedeelte van het binnenland van Suriname. In Para zijn verschillende recreatieve plaatsen gelegen, die vooral door dagrecreanten en toeristen uit Paramaribo worden bezocht. Voorbeelden zijn Colakreek, Bersaba en Overbridge river resort.

In de zeventiende eeuw vestigden de eerste, veelal joodse, plantagehouders zich in het gebied. Hun voormalige nederzetting, die in 1832 definitief werd verlaten na een grote brand, staat bekend als Jodensavanne en staat op de tentatieve lijst om te worden voorgedragen als UNESCO Werelderfgoed.

Volgens de volkstelling van 2012 telt het district Para 24.700 inwoners, een stijging vergeleken met 18.958 inwoners in 2004. De bevolking van het district Para is, net als elders in Suriname, erg heterogeen. marrons, inheemsen en mensen van gemengde afkomst vormen ieder ongeveer een vijfde deel van de bevolking, gevolgd door significante aantallen Creolen, Javanen en Hindoestanen.

Para hotels

Marina Resort Waterland

Waterland biedt zeven comfortabel en sfeervol ingerichte bungalows in een tropische setting. De woningen zijn van alle gemakken voorzien en u mag gebruik maken van alle faciliteiten, zoals de trapskelters, waterfietsen, kano’s, strandstoelen & ligbedden, minisup-kayaks, funboards, free wifi in het paviljoen. Voor een lekker drankje en wat versnaperingen kunt u terecht in de gezellige bar en Paviljoen.