Suriname: 1000 tinten groen

uitzicht-suriname-rivier

Welkom “ Switi Sranan” ( Mijn Heerlijk Suriname)

Zo noemen de Surinamers hun land. Suriname is de vergeten Parel van Latijns-Amerika.

Een land met een rijke cultuur en bonte mix van Creolen, Marrons, Hindoestanen, Javanen, Indianen ( Inheemse) en Boeroes leven hier al eeuwenlang samen in harmonie. Een smeltkroes van culturen.

Paramaribo is de smetkroes waar iedereen in Harmonie samen leeft, een stadswandeling is een must en maak het plaatje compleet met een bezoek aan de centrale overdekte markt.

Tijdens een vakantie in Suriname ervaar je de echte ongedwongen tropen. De zon schijnt uitbundig, maar een Tropische plensbui is nooit ver af. Suriname is het “groenste land “ dat wij kennen. 94% van het land is bedekt met bos.

Het maakt deel uit van het grotere amazone gebied. En is het 2de “Carbon Negative” land ter wereld. Reizen met Copco Travel naar deze groene long samen met onze geprefereerde luchtvaartpartner Surinaamse Luchtvaart Maatschappij en onze lokale ecologische partners maakt je reis daardoor extreem duurzaam en je voetafdruk wordt per direct 0.

De mogelijkheden zijn bijna oneindig: maak een boswandeling met een marron of luier in je hangmat. Schrik niet van die brulaap die je heeft gezien. Spot dolfijnen op de Commewijne rivier en ontdekt meer over het plantage leven. Spot de rode Ibissen van Bigi Pan en ga schildpadden bewonderen in Galibi.