Wegen Info

Gaat u met de auto op reis en rijdt u door Zwitserland of Oostenrijk? Dan heeft u een wegenvignet nodig. Bekijk bij wegeninfo per land wat nog nodig is. Winterbanden of sneeuwkettingen zijn in een bepaalde periode ook verplicht. En hoe zit het met de milieuzones, en met de snelheid? Onze collega’s van VAB hebben alles mooi opgelijst per land.

Voor welke landen heb ik vignet nodig?

Er zijn heel wat landen waar een tolvignet voor nodig is wanneer u met de auto op reis gaat. Hier kunt u de volledige lijst vinden van landen met de betreffende prijzen.  Zo vertrekt u met een gerust gevoel op reis.

Hoe plak je een vignet vast?

Het is belangrijk dat je vignet goed zichtbaar is. Zo is het makkelijk te controleren bij de grenscontrole of je een vignet hebt aangeschaft. Bij een auto moet het vignet op de linkerzijde van de binnenkant van de ruit worden geplakt. Op de motor plak je het vignet op de tank, kuip of het windscherm. Voor een aanhangwagen gelden andere regels. Omdat het niet snel te zien is of er een vignet op een aanhangwagen is bevestigd, moet je deze binnenin aan de linkerkant van de aanhangwagen plakken. Als je gecontroleerd wordt, moet je dit vignet laten zien. Bij het vignet zit een handleiding met instructies over hoe je het vignet goed moet vastplakken. Volg deze instructies goed op en gebruik geen tape of plakband o.i.d.

Nog vragen?

Wenst u meer informatie of advies over uw mogelijke vakantieplannen? Bel ons dan gerust of kom langs in ons kantoor.   03/542 42 22

Uw reisagent