Marowijne

Marowijne is gelegen in het uiterste noordoosten van het land. In het noorden wordt het begrensd door de Atlantische Oceaan en in het oosten wordt het begrensd door de gelijknamige rivier de Marowijne, die de grens vormt met Frans-Guyana. In het westen grenst het district aan het district Commewijne en Para, en in het zuiden aan het district Sipaliwini. De hoofdplaats van Marowijne is Albina en heeft een landoppervlakte van 4627 km². Ongeveer 1,6 maal de Provincie Antwerpen. Naast de rivier de Marowijne, zijn ook de rivier de Cottica en de Wanekreek belangrijke waterlopen. Aan de Atlantische mangrovekust bevindt zich het Wia Wia Natuurreservaat en bij de monding van de Marowijne bevindt zich het Wanekreek Natuurreservaat.

Het district is bekend van de stranden aan de Atlantische Oceaan bij het Natuurreservaat Galibi, waar zich een van de belangrijkste nestplekken van de lederschildpad bevindt. Samen met het Amana Natuurreservaat in het naburige Frans-Guyana komt bijna de helft van gezonde populaties in de wereld hier nesten. Naast de lederschildpad, is het ook een belangrijke nestplaats voor de Soepschildpad of krapei, warana en Karetschildpad.

Volgens de volkstelling van 2012 telt Marowijne 18.294 inwoners. Marowijne wordt voor het grootste deel bewoond door Marrons, met name de Aucaners of Ndyuka’s, de Paramacaners en de Aluku’s of Boni’s (in totaal 13.172 Marrons, ofwel 72%). Verder wonen er Inheemsen (1673, ofwel 9%), Javanen (1222, ofwel 7%), Creolen (448), Hindostanen (162) en Chinezen (384). Verder wonen er 1117 mensen van gemengde afkomst, hetgeen gelijk is aan 6% van de bevolking.

Marowijne hotels

Hotel

info over hotel